miercuri, mai 02, 2007

Generatia De-Generata

In week-end-ul de dinainte de 1 Mai am fost ca tot bucuresteanul la mare, la soare. Va anunt oficial ca fetitele nu mai sunt goale ci pline de accesorii, posete scumpe si haine la fel iar peste ochisori lor stau niste ochelari de soare cu scris mare de-o schioapa Dior, de zici ca trendul asta vrea ne transforme din Planeta Maimutelor in Planeta Libelulelor.

Asta se intampla pe plaja Kudos unde desi era miezul zilei marea majoritate era beata, de viata , de alcool, de extraveral sau zahar vanilat.

A venit si noaptea s-au schimbat tinutele cu altele si mai scumpe, tre' sa mergem deh la clubul cel mai fitzos. Peisajul arata bine cu toate hainele alea, cu toate aromele de parfum dat in cantitati industriale de crezi la un moment dat ca esti in vizita la Guerlain la fabrica de parfumuri.

Trecem si peste faza asta si ajungem in club, e bezna ca'n fund(Celine a spus-o pe asta si mi-a placut mult de tot) iar pe langa mine tot felul de tineri aranjatzi si spilcuitzi, parfumatzi, multatzi, gelatzi si cu ochelari de soare...daca sunt de acord cu mulatul su gelatul parfumatul, p'asta cu ochelarii de soare nu o pricep neam...

Cred ca am imbatranit, ma aflam intr-un loc elegant cu oameni la fel si nu intelegeam nimic...am plecat...nu am imbatranit dar am vazut partea degenerata a unei generatii care habar nu are ca Immanuel a murit cu legea moralei in el si cerul instelat deasupra...dar care si-ar vinde sufletul pentru ultimul ceas D&G.

Diavolul se imbraca de la Prada ca sa seduca mintea adolescentilor infierbantata de viteza unui secol care nu vrea sa se odihneasca deloc. Iar demonii nu se mai dau pe gratis ca in Evul Mediu de catre vreo vrajitoare, demonii au luat o forma moderna de pastila care apoi urla din cel care a inghitzit.

De fapt cred ca lucrurile stau la fel in ca in secolul trecut. Opera a fost inlocuita cu Clubul...Caleasca cu blazon, cu Rolls, Dirijorul cu DJ-ul, Rochia pe crinolina cu cea cu motive animale de la Cavalli, Opium-ul cu Ecstasy...difderenta o intre secole o face ...lectura, chiar daca mergeau la Opera ...citeau si nu numai reviste de scandal cu poze...

Gustul amar l-am avut cand m-am gandit cat de usor pot fi acesti tineri manipulati si cati bani se castiga de pe urma lor...

Acum ma gandesc cum comenteaza Mozart toate astea...zambeste amar din Orientul Etern al sufletelor care il asculta