miercuri, iulie 23, 2008

Povesti de viata,povesti de moarte

Duminica trebuia sa va povestesc cat de minunat a fost la Azuga. A fost minunat insa s-a terminat prost,urat,had...la spital. O experienta care insa m-a schimbat oarecum.

Dupa ce duminik noaptea am fost dus de Peter Pan la Urgenta la Floreasca, a doua zi m-am dus singur la Matei Bals. Dupa o investigatie am fost trimis la chirurgie. Aveam senzatia de domn Lazarescu numai k eu eram pe jos prin curte la Colentina. Aveam aceasta senzatie pentru ca pe fruntea mea erau 40 de grade,la fel insa si afara. Aveam senzatia ca soarele imi trage cu niste ciocane in cap. Pana la urma m-au internat. Enterocolita acuta,capatata la Casa Azugeana,sambata/daca sunteţi sensibili ocoliti locul.

Ma dezmeticesc; stau pe un pat intr-un salon cu trei paturi, in dreapta un baiat cu barba si un tatuaj interesant pe mana stanga,in dreapta un batran cu un prosop in cap. In mijloc eu si cele 40 de surate, Celsius. Dupa tratament transpiratii,analize,am inceput sa ne cunoastem. Tanarul,ajunsese adus de mama lui dupa o convulsie grava datorita unei suprainfectii a sinusurilor. Mi-a povestit cat de greu a fost,dar a trecut,acum vrea inapoi la job in Dorobanti la o cafenea. Domnul de langa mine e din Tecuci,are 71 de ani,dintre care 46 de munca din care 35,sef de gara . Initial a racit,nu a dat importanta,dupa care a cazut la pat. La Tecuci a fost internat 2 saptamani dar tratat pentru altceva,apoi la Galati pentru alte doua saptamani,si a ajuns la Bucuresti. Acest om sta de doua luni in spitale. Are un telefon mobil cu care vorbeste cu famila. Imi spune ca are un baiat care lucreaza in China la un santier naval si care a luat avionul sa vina sa-l vada...si plange. Plangea unkiul sa-i spunem,de cate ori vorbea cu ai lui despre situatia lui medicala. Îi era frica de moarte. Dar oare la 71 de ani ce mai aştepti decat asta,o logodna si o tanara cu cracii lungi? Doctorii i-au spus că are o problema cu celulele roşii deşi din câte mi-a spus el este cancer. În disperare să plece acasă îi arată doctoritei că are mama roşie semn că şi globulele alea vor acasă. L-au transferat la municipal. Pe băiatul cu barbă a venit să-l ia acasă , mama.

Situaţia în salonul 33 de la Matei Bals s-a schimbat. Am rămas în mijloc însă în dreapta a venit un băiat din bărăgan. Are hepatită şi este aici pentru testele care-l califica pentru interferon. În stânga un domn mai în vârstă pentru acelaşi lucru. Tânărul a venit cu mama şi cu un plic pe care rezidenta doamnei conferenţiar dr. Aramă l-a refuzat violent. Apoi unchiul care nu plecare încă mi-a spus că şi el a vrut să ofere ceva însă la fel a păţit. Ba mai mult l-cu ameninţat că-l dau afară pentru şpagă. Scenă cu plicul s-a petrecut în faţa mea însă celelalte multe pe petrec în fiecare zi. La Matei Bals se schimbă cearceafuri zilnic stăm 3 într-o camera care are dus şi toaletă şi asta e în România. Mi-ar plăcea să fac un stand-up din faţă în care să spun .."oameni buni sunt în românia în faţă unui spital în care nu se da şpagă" . Apropo aici lucrează Nela o infirmieră drăguţă care mereu zâmbeşte şi o altă tanti mai grasă care face curat şi împarte mâncare şi pe care eu o văd Tanti Roz. E târziu acum şi nu mai stat la poveşti . Mâine o să plec de aici şi nu regret dar mă bucur că încă există oameni care fac lucruri din pasiune iar pasiunea lor sunt ceilalţi oameni sunt sting dar uite există şi pentru fi merită să spun în seara asta "bună seara şi bine v-am găsit la povestiri de noapte..