marți, august 14, 2007

Vacantza

Vacanta mea a fost de fapt o aventura pentru ca de la Bucuresti nu mi-am rezervat decat biletul de avion pana Athena. Am plecat la drum singur cu un bilet de avion si cu visul sa ajung in Mykonos. Auzisem eu ca acolo e Marea (cu sarea) Egee si o petrecere non stop. In Athena am ajuns la 7:30 si eram eu o geanta(distrusa de compania cu care am calatorit) un rucsac si mp3 playerul pornit. In prima faza m0am descurcat am luat un autobuz si am ajuns in port, unde am aflat ca urmatorul ferryboat pleaca in Mykonos peste 8 ore. O zi de munca pe care mi-am petrecut-o in port din cafenea in cafenea, din taverna in taverna si cu ochii pe ceas din jumatate in jumatate de ora. Am plecat pe la ora 16 nestiind unde o sa dorm noaptea... La ora 18 am ajuns la destinatie; Mykonos. O insula cu cladiri albe(toate!!!!) si acoperisuri albastre, usi si ferestre tot albastre. In port insa venit salvarea mea, o gramada de mamaite cum gasesti si la Vama Veche aveau niste cartoane pe care scria ROOMS. Pe mine m-a acostat un domn in camasa hawaiana care mi-a spus in engleza ca ma stie de undeva(in mintea mea imi spuneam ca asta spune tuturor turistilor care ajung in port si de-asta nici nu am vrut sa-i spun de unde sunt. Pana la Urm m0a convins ca cel mai bine pentru mine este sa merg la Paradise Beach, o plaja celebra in intreaga lume entru spiritul liber instaurat acolo inca din anii '60. Stiam despre ce este vorba si am acceptat, tot in engleza sa stau acolo. Pe drum(vreo 10 km) mi-a marturisit, tot in engleza ca seman cu un prezentator de televiziune din Romania pentru ca el este roman si numeste Iulian Nicoara. Eram deja Acasa.
Viata mea la Mykonos nu a fost atat de complcata doar agitata. E mai greu pana te pinzi ca acolo se traieste pe un alt fus orar. Lumea merge la plaja la ora 15 l ora 18 ramane tot acolo la un beach bar pentru o super petrecere merge la masa se spala, parfumeaza si scoate vuittonul din geamantan si merge pe la miezul noptii in oras la un drink pentru ca la ora 2 sa mearga la club, unde se sta pana la 6,7,8....
Am renuntat intr-o zi sa merg la plaja si sa-l cunosc pe Petros, pelicanul, simbolul insulei, prietenos si cred ca cel mai fotografiat personaj, hranit de patronii de taverne din port cu peste. Iar Petros intra pana in bucatarie, cu tupeu, ca si fotografiatul asta in soare e obositor.
Cat despre cluburi si lumea care populeaza insula...sunt simple si scumpe in acelasi timp. Mykons este supranumit Saint Tropez-ul sudului iar fitele sunt la ele acasa. Vedetele din Grecia si din lumea intreaga trag pe insula cu iahtul personal, se plimba prin port si pe micile stradute sa arate ultima creatie cumparata de la D&G sau Prada.
Shoppingul este un sport periculos in Mykonos pentru ca acum in perioada reducerilor, preturile tot astronomice au ramas, insa acolo mergi sa aculti cei mai tari DJ, sa te distrezi la maxim, sa vezi si sa fii vazut...