duminică, aprilie 27, 2008

Pastele

A trecut, Pastele si in urma lui au ramas mesajele care vin pe telefon. Anul asta nu au fost prea multe mesaje patetice. Le multumesc tuturor pentru efort si cheltuiala insa "paste fericit" si o semnatura erau suficient si avea acelasi efect. Iata si cateva exemple..."Iubeste si iarta cum ELte-a invatat,crede si uita tot ce-ai indurat,ELti-e lumina caci EL te.a creat. Si nu uita, EL ne.a salvat. Hristos a Inviat! "Mircea

durere

Nu stiu daca cea despre care voi vorbi aici este de acord, insa intotdeauna m-a miscat durerea unei mame. Intotdeauna imi vin in minte imagini de la TeleEnciclopedia, o emisiune pe care o devoram cand eram mic de tot si unde ma fascina intotdeuna cum mama-leu isi apara si ingrijeste puii.

Am filmat-o pe Rita Muresan in cele mai fericite ipostaze ale vietii ei. Lumea crede probabil ca este frivola, pentru ca merge la Milano si isi cumpara poseta Prada de 1200 de euro. Dar oare cat costa durere unei mame care isi duce copilul la operatie in Germania pentru a 6 a oara?

Una dintre fiicele creatoarei de moda a salvat un alt copil sa fie strivit de o masa de marmura cu mainile si acum o viata salvata o costa operatii complicate de doua ori pe an cel putin.

Si bogatii plang iar cei care par fericiti si impliniti, vand doar o iluzie, pentru ca eu si tu, sa credem in povesti. Dar in spatele povestii de succes e un munte de durere si nefericire, despre care Rita nu vorbeste, plange.