luni, octombrie 13, 2008

Milan

Am ajuns la Milano seara. N stiu de ce este atat de familiar pentru mine acest oras insa daca as vrea sa stau aici, ma gandesc ca as putea. Dupa un dus scurt, am plecat in oras. E aproape la fel si totusi schimbat.Reclame la haine pe IL Duomo. Nu stiu de ce se ingramadeste lumea sa-l vada, ca si daca stai o viata la Milano tot nu reusesti sa-l vezi cu adevarat. Eu abia daca am vazut o usa si vin de ceva timp la Milano. Am obosit sunt trezuit de la 8 dimineatza si este deja 11 si ma plimb pe strazi goale. Desi metropola, lumea totusi doarme, orasul totusi doarme.

M-am cazat in fata Garii din Milano, am o terasa superba cu vedere catre Gara. Construita de Musollini este intr-adevar tot un Dom unde vin sa se inchine trenurile. Cred ca si printre trenuri si locomotive exista mandrii de genul"eu m-am garat la Milano" , altfel nu imi explic.

E apropae miezul noptii si nu ma dau plecat de pe Via dela Spiga si celebrele magazine. Cred ca daca aduni preturile si inmultesti cu ce au ei pe acolo da PIB-ul unei tari africane. M-am oprit putin sa ma uit la niste lucruri prin vitrine...am plecat tot pe jos cum am venit, am vorbit la telefon o groaza si am ajuns iar in zona Gari Centrale.

Acum daca iar a venit vorba de gara trebuie sa va spun ca in fata garii din Milano e ca in fata garii din Galati. Se vorbeste romaneste mai mult decat orice alta limba, pana si africanii aciuati pe acolo sunt in minoritate. Ma asez si langa mine apar doi tineri, nu au mai mult de 20 de ani si ma intreaba in italiana daca nu cumva caut servicii sexuale complete.Am spus ca nu, dupa care ii aud vorbind romaneste"hai ma sa plecam". Deja in mintea mea m-am gandit cati ore sunt?!? Multi. Ma opresc alti doi tineri, ma stiau de data asta, la fel de prostituati ca si ceilalti doi. Unul e din Vaslui celallt din Husi, stau de doi ani la Milano si cu asta se ocupa;prostitutia. Parintii acasa stiu ca lucreaza in constructii insa nu prea vad pe mainile lor nici urma de var sau mortar. Pe fata insa, teama sa nu fie prinsi iar de politie si oboseala acumulata dupa doi ani in care au dormit in fiecare seara in alta parte.

Mi-am pus gluga si am inceput sa mai umblu putin deja era trecut de miezul noptii. In jurul garii numai romani care daca nu au reusit, nu se pot intoarce acasa, nereusiti si au apelat la cea mai veche meserie din lume. Gasesc batrani homosexuali dispusi sa plateasca. Alti doi rmani trec pe langa mine tragand de o anumita parte a pantalonului..."e jale bah, nu e nimic in seara asta " il aud pe unul. Parul meu blond m-a ajutat intotdeuna in astfel de situatii...celalalt are un cercel dizgratios in ureche, merge se opreste langa o masina si incepe sa urinez exact pe portiera siferului.

Acum ma intreb de se mira unii si altii de tratamentul pe care romanii il au in Italia cand fac asa ceva, iar cei care vin cu texte gen, "sunt si romani buni si muncitori(sunt asta stim si noi), sa mearga sa spele portiera unde un roman a facut ceea ce probabil facea si acasa, unde ar fi luat si o bataie zdravana.milan
Asculta mai multe audio Blog »