miercuri, august 22, 2007

in ce se transforma...

Oamenii din generatia mea sunt cei care s-au nascut cu mult inainte de 1989 iar comunismul s-a transmis ca orice boala urata cum ar fi ciuma bubonica, prin laptele Humana baby luat pe sub mana de la farmacia comunista.

Pentru cei care citesc acest blog si au mai putin de 18 ani nu cum sa inteleaga, dar pot vedea "urmele" unei mentalitati a unor oameni care nu au fost mai departe de Varna, de unde isi cumparau Rosa, o esenta de parfum bulgareasca care mirosea a trandafir, nu tare, iti distrugea si ideea de miros pe care o ai pe cortex. Asa ca va imaginati viata de dinainte de 1989, gri si mirosind puternic a trandafiri...

Vremurile s-au schimbat iar mentalitatea a ramas, ca piatra in rau si potrivit careia trebuia sa-ti respecti seful pe scara ierarhica mergand pana la al astepta in fiecare zi la munca intr-o mana cu un pachet de Kent lung iar in cealalata cu raportul in productie pe ramura si planul cincinal.

Ganditi-va ca acei oameni au facut si copii, ca altfel plateai mai mult la salariu, un fel de impozit, daca erai celibatar...

Copii lor au crescut in acelasi spirit, kent lung, week-end cu familia si Dacia la Amara la lac, plan cincinal si toate astea mirosind a Rosa(cine avea ma multa punea o fiola si in masina de spalat ALBALUX 9).

Copii aceia, fumeaza kent lung, fac rapoarte, ganguresc ca niste matze pe langa sefi iar cand ii lauda cineva spun ca si-au facut "numai datoria".

Stiti ce ii da de gol? Educatia si mirosul de Rosa.