joi, noiembrie 08, 2007

Bonjour

Bonsoir ...ca va! Am fost la Paris impreuna cu Catalin Botezatu, manechinele lui , Laurent Tourette si Cristian Carligeanu cunscut si sub numele de Carli, cameramanul care ma insoteste in toate deplasarile externe.

O sa va povestesc cu sigurantza intr-un blog desprte Carligeanu, e un roman...:)

Parisul, este orasul de care m-am indragostit iremediabil cand aveam 17 ani si de atunci m-am regasit in el si in elegantza celor care il populeaza.

Imi plac oamenii bine crescuti si parizienii sunt asa, insa in adancul sufletului ii urasc; vorbesc mult, sunt auto-suficienti, se cred buricul pamantului, sunt zgarciti.

Imi plac pentru ca respecta animalele si le pun pe acelasi loc cu copii si batranii. Eram de exemplu intr-o farmacie la coada, intre o batrana si un dulau...iar farmacia umana avea si sectiune , veterinara.

La Paris intotdeuna m-am simtit ca la Bucuresti. Am cunoscut niste oameni care lucreaza la Ambasada Romaniei si am constatat ca tot nioste romani cu sepci a la Lenin lucreaza acolo. M-am saturat de romanii cu sepci de Lenin asa cum m-am saturat de romanii cu sepci de basseball, probabil pastrez in memoria colectiva amintirea romanilor cu palarie.

Parisul e un oras subtil, este periculos si romantiuc , frumos si ciudat cred ca iti trebuie ceva timp sa-l gusti mai departe de Champ Elysee si Galeriile LaFayette, acolo e Parisulk pentru turisti si pentru Smiley care isiu plimba iubita de curand tot pe acolo. Parisul s-a refugiat la mansarda.

M-a prins duminica acolo si m-am dus la cimitir asta dupa ce in prealabil am stat la slujba la Sacre Coeur. De ce am fost la cimitir ? Ca acolo nu mer turistii...i-am vizitat pe Nijinski, Dalida, Hector Berlioz, care s-au oprit sa se odihneasca pentru o eternitate in Montmarte...Pana la urma chiar daca in viata esti inconjurat de oameni si glorie, atunci cvand te odihnesti , esti singur, ca Nijinski...

Cumparaturi nu prea am facut ca era frig si nu aveam chef si sa fim sinceri nici tgimp nu am avut...

Insa pot sa spun ca am vazut cum Catalin Botezatu a dat spaga. Spaga nu s-a inventat la Bucuresti sau la Ploiesti...

A dat spaga sa intram mai repede la Lido, la cabaret. Biletul a costat o mica avere iar spaga a fost de 80 de euro ....si a functionat:)