joi, mai 09, 2013

Tatuaje

Am fost astazi la o expoziție a celor de la blogink.ro cu tatuaje a celor aflați la Jilava in penitenciar .  Cred (sper) ca au facut si au început daramarea unor prejudecati chiar din locul din care provin. Dealtfel, Daniel la început a spus despre tatuaje ca sunt legate de pușcărie iar eu cred ca tatuajele sunt despre oameni . Cred ca apariția si dezvoltarea lor se afla in penitenciar pentru ca  acolo frustrarea lipsei de libertate e mai mare. 

Apoi m-am întrebat de ce își fac oamenii "liberi" tatuaje, poate din cauza ca deși sunt liberi nu se simt asa. Cred ca tatuajul este o "fereastra" pe care o privesti sau prin care privesti către libertate, iar oamenii se simt liberi in momente cheie ale existentei lor, atunci cand suferă sau se bucura cel mai tare sau atunci cand dupa mai mult timp sunt in stare sa vada momente cheie ale destinului lor si vor sa-si mai facă o fereastra către momente in care au fost cu adevarat liberi.  

Iar punând mereu vitrine si ferestre ajungi sa vezi pe trupuri, suflete care vor sa strice in gura mare , tuturor, "am fost liber"

De ce nu imi fac tatuaj, pentru ca le am pictate in suflet;-)

PS Multumesc băieți ca m-ați invitat;-) si pentru inspiratie


Un comentariu:

  1. Hristos A Inviat,dragul meu Mircea. Eu mi.am facut un tatuaj intr.un moment dificil din viata mea. A fost o modalitate de a imi invinge regretele si suferinta. Am pierdut o fiinta extraordinar de draga mie.Durerea a fost groaznica iar eu sunt genul de persoana puternica,care mereu trece peste toate. Insa aceasta a fost modalitatea mea de a ma resemna. Am vrut sa stiu ca o sa o pot purta cu mine 24 din 24 si chiar in mormant..unii dintre. oamenii "liberi" isi fac tatuaje ca sa exprime cumva o traire iar altii doar pentru simplu fapt ca iubesc arta. Aceasta este parerea mea. Te pup

    RăspundețiȘtergere