duminică, martie 07, 2010

Afise de campanie, sau cum se termina cu nervi, o zi insorita

Soare peste Bucuresti, masini , praf, agitatie. Nu am chef sa ma enervez, nu cred ca am folosit mijloacele sonore ale masinii mele de 50 de ori intr-un an. Ma reintorc in zona Universitate si mai bine incercam sa gasesc Piatra Filozofala decat sa caut loc de parcare, dar incerc totusi.

Nu gasesc. M-am rotit ca un uliu in toata zona, 40 de minute. Nu s-a miscat nimic. M-am enervat, desi era la fel,soare, iar pentru mine conta mai mult soarele decat locul de parcare. Nu am gasit. Am lasat masina intr-un grup de alte masini in fata la BNR.

Greseala. Mi-au ridicat-o. Cu forta , cu forcepsul, cu ce s-au priceput mai bine, sau nu. Cum cine?!?! Firma domnului Prigoana. Si asa a inceput totul...
Senzatia ca nu mai ai masina acolo unde ai lasat-o este la fel cu cea pe care o ai la o coborare brusca in montagne la Disneyland.

Am sunat la 112 ca nu stii daca masina ti-au luat-o ; hotii masinii lui Becali, Prigoana, vantu’, Politia, cert lucru este ca sub pat m-am uitat si nu era, in schimb in acelasi loc in fata la BNR, erau alte masini, firma nu lucreaza non-stop, nu de alta dar sa nu cumva sa ajunga Clanul Prigoana in Forbes asa peste noapte, ca bate la ochi.

Pana una alta misto serviciu 112. Mi-au gasit-o, statea sarmana in curte la ADP, impreuna cu alte surate. Ce faceau ele acolo, asteptau cu farurile deschise zorii cand de pe urma lor, familia Prigoana va participa din nou la alegeri. Acum inteleg supararea de dupa pierderea alegerilor de catre Prigoana Jr. Dar nu-i nimic, adunam masini de pe strazi, participam la urmatoarele alegeri luam banii de la fraieri, pentru ca tot ei sa ne aleaga, cum vine treaba asta...

Scumpe afise, bannere si outdoor-uri de-alea de apar in campanie, dar acum ne-am asigurat, adunam bani sa le mai dam si cate o sacosica portocalie
Acum stau si ma gandesc ca e greu de intretinut trei baieti, o nevasta , trei filipineze, o soacra, o bucatareasa , cainele, dar nici sa iei bani cu JAPCA, de pe urma lipsei locurilor de parcare. Eram de acord sa platesc 1000 de RON daca eram eu ala „al’dreaq care n-am parcat ”sa ma imbogatesc cu 1,5 Ron /h, dar daca nu gasesc unde...ce sa fac?

Acest clan Negoita Prigoana, in minunata si profitabila asociere dintre public si privat, face o gramada de bani. Negoita nu face parcari , ca sa adune Prigoana masinile de pe urma carora smulge din portofele 700 RON/bucata. Pai davai, ceas, davai masina, davai banu’. Daca nu te prinzi unde este masina, „cazarea” masinii costa 150 RON/zi, adica pretul unei nopti de cazare intr-un hotel mai modest. Pai daca e asa, de ce masina mea nu a stat in pat peste noapte, poate a vrut mititica sa faca si ea un dus ca tot a fost luata cu japca din oras si violata cu franghia?
In alta ordine de idei, acest „serviciu” este executat si de niste incompetenti, care mi-au zgariat masina. Agentul, care nu inteleg de ce „locuieste” la sediul firmei Prigoitza, ca din cunostintele mele, serviciul lui este la o sectie de politie si nu in biroul unei firme private, imi arata o poza. Poza care putea sa fie facuta oriunde si oricand, nu zaresc pe langa zgarietura sediul BNR. Nu-i nimic, imi sare in ajutor angajata firmei”se vede asfaltul!!”. Sa moara Bibi...de unde? De pe DN1, din parc, poza pe care mi-au aratat-o putea sa fie facuta oriunde, dar nu oricand, doar dupa ce au observat ca mi-au zgariat masina. In alta ordine si motorul scoate un sunet ciudat...asdar mi-au scapat-o de la inaltime, nici franele nu mai tin, din acelasi motiv, dar aici o sa-i las pe specialistii de la Fiat sa-mi spuna. Ca poza cu motorul pornit nu am vazut-o si nici nu am „auzit-o”.

Apropos de agent, un corupt. Un alt „ramas fara de masina” s-a tanguit ca are cam multe puncte adunate pe rabojul politiei. Agentul completase deja „comunicarea”. Dar i-a spus sa treaca mai pe seara sa vada ce poate sa faca, adica sa o puna pe sotia domnului drept faptasa. Tot contracost ca asa e in lumea a 3a.

Napoli? Nu, Bucuresti...se aud glasuri de copii. Mafia, nuuu! Prigoitza srl, varianta locala si trista, dintr-o tara fara parcari, dar cu portofele.

6 comentarii:

  1. Am "onoarea" de a da nas in nas cu Prigo Jr. :). o intalnire deloc placuta, si-a demonstrat cei 7 ani de acasa, cu ghilimelele de rigoare bineinteles.

    RăspundețiȘtergere
  2. Romania,the land of choice

    RăspundețiȘtergere
  3. locuri de parcare lipsa, gropi cu duiumul, sosela mai cautam, ideea in mare e cu totul alta. O nemultumire generala se amplifica pe zi ce trece, insa atitudine zero! vb unuia de la radio, km de autostrada la romanika e de patru ori mai mare... ne putem plange si o suta de ani atata timp cand cel mai bun job din bucuresti la ora actuala este sa ai trotuarul tau si bugata aia de metal pe care scrie parcare privata! e atat de privata incat nu are nevoie de nici o lege!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mircea..sincer nu imi placi ca personaj..la Tv..adica pana astazi nu imi placeai...Dar dupa cele ce ai scris aici si ce pareri ai..la care subscriu 100%..sincer,incepi sa-mi placi ca om.
    Poate n-ar strica sa dai firma porcarului de Prigoana in judecata putin?Asa..de "incalzire"?
    Nu va trece mult pana cand falimentul national girat de pdl va atinge Romania...as vrea sa ii "ridice" pe portocalii cineva atunci..cum ridica ei masinile acum...
    Numai bine Mircea si sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim2:25 p.m.

    Asta e...Romanica noastra,trebuie sa defilam cu chef sau fara.Imi place motto-ul despre fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Mircea...in fiecare dimineata in drum spre serviciu trec pe langa masinuta ta..pe care o admir, eu fiind mare fan fiat (eu am un grande punto. Acum vreo 2 sapt. era sa ramai fara oglinzile retrovizoare...si asta ptr ca o masina de paine care vroia sa intre in gangul de langa Angst...dadea cu spatele si..evident...soferului nu i-a pasat ca distanta era de 2 mm si ti le putea reteza. Din fericire, bietele oglinzi au fost crutate. Initial am avut instinctul sa iti bag eu oglizile la loc, dar nu mi-am permis, insa ar fi bine pe viitor sa nu le mai lasi asa. Straduta e ingusta, iar oamenii sunt rai. In rest...simplul fapt ca iti vad masina every morning ma binedispune , ptr ca mi te inchipui cum faci glume la tv...Mai arunc un ochi pe bancheta din spate (curiozitate de Gemanoaica,te rog sa nu te superi), vad ba o esarfa, ba o revista...si uite asa zambesc instantaneu. Te salut cu drag, te admir si te si anunt ca avem 2 lucruri in comun 1.sunt dobrogeanca 2. dna profesoara Ana Maria Munteanu(am absolvit Jurnalismul la Cta) , care mi-a spus numai lucruri frumoase despre tine.

    Numai bine...F.

    RăspundețiȘtergere